Opvoeden
Opvoeden


De kern van opvoeden:
de natuurlijke goedheid in je kind herkennen,
er de ontwikkelingskracht van zien
en die kracht behoeden en kansen geven
met de juiste hulp.Alle moeders en vaders houden van hun kinderen. Maar het samenleven met kleine kinderen en met tieners is soms vermoeiend. Moeilijkheden met slapen of eten, kinderen die zich vervelen en zeuren, peuters die vaak gillen of huilen : hoe ga je er zo mee om dat je er je kalmte en goede humeur bij kan bewaren? Met opgroeiende tieners lijkt het contact soms gewoonweg zoek of vastgelopen in een negatieve spiraal. Een frisse blik op de situatie, kan de relatie helpen herstellen.


Nieuwe inzichten en concrete tips kunnen ouders helpen om hun kleine, jonge of opgroeiende kind weer met vertrouwen te begeleiden. We onderzoeken samen welk signaal verborgen ligt in het gedrag van je kind en welke veranderingen mogelijk zijn. De druk neemt af en er ontstaat weer ruimte om plezier te beleven.


Ook kinderen met een bijzondere ontwikkelingsvraag varen wel bij een positieve, verbindende en doelgerichte opvoedingsaanpak. In het algemeen geldt dat het net bij stress en vermoeidheid belangrijk is om als opvoeder(s) te weten wat je kan doen. Zowel om de kinderen de best mogelijke opvang te geven als om zelf een moeilijke tijd goed door te komen.


Een warm hart en een klare kijk maken opvoeden tot een kunst waar ouders en kinderen van genieten!